Jonas Colting om Low carb diet kontra kolhydratsrik kost
24.09.2014 11:08
Ingen har någonsin blivit friskare av att äta mer spannmål, mjöl, gluten och socker!
Ingen har någonsin blivit smalare av mer socker, mjöl, gluten och spannmål!
Ingen har nånsin mått bättre av att öka sin mjöl- och sockerkonsumtion!
Ingen har läkt eller övervunnit en sjukdom genom mer socker eller mer pasta!
INTE. NÅGONSIN. EVER!
Däremot är det otroligt många som blir enormt mycket smalare, friskare, starkare, piggare och bättre av att äta MINDRE eller INGET socker och/eller mjöl!
Det påståendet är ett helt odiskutabelt faktum. Bestrider man det är man antingen helt världsfrånvänd eller i branschen att sälja dito produkter.
Så här är det: att hävda att pasta är bra mat därför att det är gott är låg och dålig retorik! Pasta ÄR gott! Absolut. Socker är också gott. Godis. Tårta. Chips. Läsk. Pommes. Bullar. Vitt bröd. FUCK, allt detta är gott! Men det är produkter som är totalt katastrofala för min kropp. Liksom för din. Äter man lite vill man snart ha mycket o så är livet en enda sockerkarusell.
Ytterligare en sanning; socker funkar superbra i hårt utsatta fysiska lägen! Absolut. Jag vill ha cola o red bull under en ironman. Betyder det samtidigt att vi blr basera vår vardagliga kost på samma stapelvara, 5 måltider om dagen, 7 dgr/vecka, 52 veckor/år, bara för att socker funkar som en tillfällig nödraket? Nej, naturligtvis inte! Hela grunden för uthållighet bygger på en god fettförbränning. Och än mer, en god hälsa!
Slutligen, hur folk ser ut på ytan är helt oväsentligt. Att sockerätande och pastaälskande personer ser grymma ut är helt ointressant. Vad som händer inne i kroppen syns inte på ytan. Idag vet vi att hjärt- o kärlsjukdomar i stort beror på inflammatoriska processer o förplackning som i tur til stor del orsakas (eller iaf förvärras) av socker, mjöl o socker.
Smala människor kan också drabbas av ätrelaterad ohälsa.
Vi är det mänskliga djuret och ska äta som det också!
Ingen har någonsin blivit smalare av mer socker, mjöl, gluten och spannmål!
Ingen har nånsin mått bättre av att öka sin mjöl- och sockerkonsumtion!
Ingen har läkt eller övervunnit en sjukdom genom mer socker eller mer pasta!
INTE. NÅGONSIN. EVER!
Däremot är det otroligt många som blir enormt mycket smalare, friskare, starkare, piggare och bättre av att äta MINDRE eller INGET socker och/eller mjöl!
Det påståendet är ett helt odiskutabelt faktum. Bestrider man det är man antingen helt världsfrånvänd eller i branschen att sälja dito produkter.
Så här är det: att hävda att pasta är bra mat därför att det är gott är låg och dålig retorik! Pasta ÄR gott! Absolut. Socker är också gott. Godis. Tårta. Chips. Läsk. Pommes. Bullar. Vitt bröd. FUCK, allt detta är gott! Men det är produkter som är totalt katastrofala för min kropp. Liksom för din. Äter man lite vill man snart ha mycket o så är livet en enda sockerkarusell.
Ytterligare en sanning; socker funkar superbra i hårt utsatta fysiska lägen! Absolut. Jag vill ha cola o red bull under en ironman. Betyder det samtidigt att vi blr basera vår vardagliga kost på samma stapelvara, 5 måltider om dagen, 7 dgr/vecka, 52 veckor/år, bara för att socker funkar som en tillfällig nödraket? Nej, naturligtvis inte! Hela grunden för uthållighet bygger på en god fettförbränning. Och än mer, en god hälsa!
Slutligen, hur folk ser ut på ytan är helt oväsentligt. Att sockerätande och pastaälskande personer ser grymma ut är helt ointressant. Vad som händer inne i kroppen syns inte på ytan. Idag vet vi att hjärt- o kärlsjukdomar i stort beror på inflammatoriska processer o förplackning som i tur til stor del orsakas (eller iaf förvärras) av socker, mjöl o socker.
Smala människor kan också drabbas av ätrelaterad ohälsa.
Vi är det mänskliga djuret och ska äta som det också!