Maträtter

SKOTTSKA ÄGG
 
 
2-8 personer
 

GÖR SÅ HÄR

 2-8 portioner Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att koka och skala äggen. Blanda färsen med kryddorna, dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen (det går väldigt lätt om du har en skål med kallt vatten som du doppar händerna i mellan varje färsbulle). Lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.

 
 
 
NÄSTAN KOLHYDRATSFRIA PANNKAKOR
 
(På bilden så är sylten från Walden Farms. o kcal)
 
2 portioner
 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa ihop ägg, fraicheen, fiberhusken och saltet
  2. 2. Låt stå ett par minuter så fiberhusket drar åt sig vätskan. Om smeten blir för tjock går det bra att hälla i lite grädde eller mjölk i efterhand. (Smeten ska vara tjockare än vanlig pannkakssmet)
  3. 3. Smält smöret i en stekpanna och grädda som vanliga plättar. Lägg i en klick smör vid varje ny gräddning,

Serveringsförslag: Med grädde och bär eller med bacon. 

 

BLOMKÅLSMOS

 

 

4 portioner

1 kg  fryst blomkål
0,5 dl  grädde
1 dl  riven ost
10 gram  smör

GÖR SÅ HÄR

Koka blomkålen mjuk. Ca 6 minuter. Häll av och släng ner i en mixer eller matberedare, tillsätt resten av ingredienserna förutom grädden, mixa och tillsätt sen grädden, lite i taget, tills önskad konsistens! :)