Maträtter
SKOTTSKA ÄGG
2-8 personer
4 st | Kokta Skalade ägg |
400 gram | Nötfärs/Fläskfärs |
1 tsk | salt |
0,5 tsk | nymald svartpeppar |
Andra kryddor efter smak och tycke |
GÖR SÅ HÄR
2-8 portioner Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att koka och skala äggen. Blanda färsen med kryddorna, dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen (det går väldigt lätt om du har en skål med kallt vatten som du doppar händerna i mellan varje färsbulle). Lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.
NÄSTAN KOLHYDRATSFRIA PANNKAKOR

(På bilden så är sylten från Walden Farms. o kcal)
2 portioner
3 st | stora ägg |
3 msk | crème fraiche/ grekisk yoghurt/ smetana |
1 msk | fiberhusk |
1 nypa | salt |
2 msk | Smör till stekningen |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Vispa ihop ägg, fraicheen, fiberhusken och saltet
- 2. Låt stå ett par minuter så fiberhusket drar åt sig vätskan. Om smeten blir för tjock går det bra att hälla i lite grädde eller mjölk i efterhand. (Smeten ska vara tjockare än vanlig pannkakssmet)
- 3. Smält smöret i en stekpanna och grädda som vanliga plättar. Lägg i en klick smör vid varje ny gräddning,
Serveringsförslag: Med grädde och bär eller med bacon.
BLOMKÅLSMOS
4 portioner
1 kg | fryst blomkål |
0,5 dl | grädde |
1 dl | riven ost |
10 gram | smör |
GÖR SÅ HÄR
Koka blomkålen mjuk. Ca 6 minuter. Häll av och släng ner i en mixer eller matberedare, tillsätt resten av ingredienserna förutom grädden, mixa och tillsätt sen grädden, lite i taget, tills önskad konsistens! :)